Mijn favoriete webshop is Nanii Ze verkopen prachtige producten met een verhaal. Merken die de wereld net wat mooier maken. Eigenaresse Joyce van Eerden schreef een revieuw over de producten van Colour&Spice.

De holistische visie
Mijn eerste ontmoeting met Colour&Spice was bij Natascha in haar praktijk. We waren uitgenodigd om bij haar in de praktijk de producten te komen bekijken en kennis te maken. Dat voelde gelijk goed. Zodra je daar naar binnen stapt, voel je al de serene sfeer en de warmte van haar welkom. Ze maakt namelijk niet alleen deze productlijn, maar ze geeft ook behandelingen met deze producten. Een aanrader!

Nadat we een heerlijke mok thee voorgeschoteld kregen die naar koekjes rook en bijna romig aanvoelde in je mond, begon ons gesprek over de producten. That reminds me, ik moet echt eens vragen waar Natascha haar thee koopt ? Na haar prachtige verhaal (deze kun je hier lezen) over het ontstaan van het merk, de holistische visie en de hoge concentratie helende ingrediënten, voelde ik liefde voor het merk. We hebben alle producten geroken en gevoeld en ik ging met de overtuiging naar huis dat ik eindelijk mijn ideale verzorgingsmerk had gevonden! Met de 7 day miniset ben ik aan de slag gegaan om zelf te ervaren wat de producten met me doen.

De eerste dagen – de volledige routine

De dag begon met de awakening face wash. Je doet een paar pompjes in je handen, je smeert je gezicht er mee in en vervolgens was je het er in de douche vanaf. Het heeft een lichte, aardse geur en je huid wordt er heerlijk zacht van. Een goed begin! Na de douche gebruik je eerst het serum, dat is je basis. Wanneer dat ingetrokken is, gebruik je de moisturiser. Ik heb altijd een vrij droge huid als ik uit de douche kom, dus mijn huid heeft echt behoefte aan een voedend product. Een klein beetje angstig was ik wel, mijn huid is gewoon echt gevoelig en ik krijg regelmatig een vlekkerig gezicht van nieuwe producten, het tintelt dan ook. Maar alles ging goed hiermee! Het voelt heel fijn aan, het trekt snel in en de aardse tonen in de geur zijn heerlijk in de ochtend. So far, so good.

‘s Avonds stond de goodnight cleanser op me te wachten. Deze reinigt de huid en haalt ook je make-up weg. De bedoeling is dat je de cleanser op je gezicht masseert en daarna verwijdert met watjes. Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van het verwijderen van je make-up met je handen, dit lukt mij gewoon niet zo goed. Ik heb dus zelf toch mijn mascara met een wattenschijfje en een make-up remover verwijderd. Daarna heb ik mijn gezicht schoongemaakt met de cleanser. Omdat het meer een creme is in plaats van een tonic, voelt mijn huid verzorgd aan. Het voelt daardoor een beetje als een nachtcreme. Je kunt daarna de beauty mantra lotion gebruiken, maar ik vind dit voldoende voor de nacht.

Tot slot zit er nog een masker in de set. Het masker is heerlijk! Je kunt het op twee manieren gebruiken: 20 minuten laten inwerken en dan afspoelen, of de hele nacht laten inwerken en dan ‘s ochtends de routine met de awakening face wash doen. Ik koos voor dit laatste.

Resultaat na een paar dagen

Misschien vooraf handig om even te vertellen hoe mijn huid normaal is. Normaal gesproken heb ik een rustige, makkelijke huid. Maar bij het minste of geringste (sport, buiten lopen, aanraking, even krabben, kou, warmte, pittig eten, een sjaal, etc.) heb ik vlekken in mijn gezicht. Dan heb ik rode delen die er soms wel een uur over doen om weer weg te trekken. Daarnaast doen de meeste verzorgingsproducten pijn op mijn huid. En tot slot is mijn huid doorgaans heel droog.

Na een paar dagen merkte ik al echt verschil. Mijn huidskleur is veel egaler, ik heb minder last van vlekken en ook mijn huidstructuur wordt egaler (lees: minder fijne lijntjes). Ik ben erg verrast door het snelle resultaat. Ik merk echt dat mijn huid rustiger word. Het voelt minder trekkiger ‘s ochtends en door de dag heen voelt het gevoed. Ik ben super blij met het resultaat!

Mijn uiteindelijke routine

Inmiddels ben ik een paar weken verder en heb ik mijn eigen routine gevormd. Ik ben niet alle producten op dagelijkse basis blijven gebruiken. Uiteindelijk doet vooral de ochtendroutine voor mijn huid het meest. Ik ben echt groot fan van de awakening face wash! Het is wel bijna zonde om zoveel werkzame stoffen zo in de douchte af te spoelen, maar je voelt ook echt het verschil als je eruit komt. Daarna gebruik ik iedere dag de moisturizer. Ik heb zowel de detox als de rebalance geprobeerd. De detox is vooral als je huid nog een detox beurt nodig heeft. De rebalance is daarna om in balans te komen en je huid te onderhouden. En tot slot is de uplifting om de fijne lijntjes weg te halen. Ik vind de structuur van de rebalance net lekkerder dan die van de detox. De rebalance is iets meer gel-achtig en de detox meer creme-achtig. De uplifting wil ik hierna gaan doen. Ik ben immers ook de 30 gepasseerd ?

Het serum gebruik ik niet iedere dag, maar als ik voel dat mijn huid wat extra’s nodig heeft. Zoals op hele koude dagen, of als ik veel afspraken buiten de deur heb (lees: veel buiten en onderweg).

Tot slot vind ik het masker nog heel fijn. Ik slaap het liefst met een volledig schoon gezicht. Maar af en toe heeft je huid een boost nodig. Dus zo’n twee keer in de week is dat gewoon heel fijn om te doen. Bijvoorbeeld na een avondje uit, of als je een dag veel buiten bent geweest in de stad.

Ben ik fan?

Heb ik nu inderdaad hét product gevonden waar ik jaren naar op zoek was? Ja zeker! Ik ben super tevreden over de producten. Het is heel fijn dat je de lijn zelf kunt samenstellen hoe deze het beste bij je past. Het is 100% natuurlijk, dat vind ik heel belangrijk, je huid is immers je grootste orgaan van je lichaam. En tot slot vind ik het ontzettend fijn dat het volledig gemaakt is zonder dierenleed, alle producten zijn veganistisch.

Ook proberen? Mijn tip is om te beginnen met ofwel de 7 day miniset, ofwel de awakening face wash samen met een van de moisturizers.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Privacy Verklaring

You have Successfully Subscribed!

Share This