Dreams do come true

Mijn reis naar India

 

Na jaren lang dromen over het bezoeken van India was het vorige maand  zover, ik vertrok voor twee weken naar Rajasthan. Het werd een onvergetelijke reis. Een traktatie voor alle zintuigen en mijn maag, want je kunt in India heerlijk vegetarisch eten.

Mijn meest favoriete lunch was bij, United Coffee House in Delhi. Een oase van rust in de chaos van deze stad. Dit restaurant werd in 1942 geopend met als doel om de diverse mensen van Delhi onder één dak te brengen. Het restaurant bood een open-mind omgeving waar klanten konden zitten, ontspannen, communiceren, een rendez-vous houden en intellectuele discussies voeren. Door de lange geschiedenis heen hebben de tafels van UCH vol gezeten met schrijvers, kunstenaars, advocaten, journalisten, acteurs en welgestelde zakenlieden. Die sfeer is er nog steeds voelbaar.

 

Vanaf Delhi vlogen we naar de Valleistad Udaipur. Eeuwenlang maakte Udaipur onderdeel uit van het Huis van Mewar, het vroegere koninkrijk van de Maharana’s. De stad wordt omringd door drie grote meren die bij zonsondergang prachtig zijn verlicht. Je kunt hiervan genieten vanaf één van de vele dakterrassen in de stad. Wij verbleven in een zeventiende-eeuwse haveli die is omgebouwd tot een ‘heritage hotel’. Een Indiase haveli is een oude koopmanswoning met een afgesloten binnenplaats en een dakterras.

We vervolgden onze roadtrip langs kleine dorpjes en indrukwekkende steden met de meest bijzondere ontmoetingen. Zo werden we In Karauli, ontvangen door de Royal Family of India. Twee dagen lang waren we hier te gast in het paleis van de Maharadja en zijn vrouw. Het leek wel alsof de tijd hier honderden jaren stil had gestaan.

‘Alles is zo stil, de zon komt langzaam op, we worden wakker van het ochtend gebed dat zachtjes door het open raam van de slaapkamer waait. Ik kijk naar buiten, de pauw strijkt zijn veren glad, glanzende dauw druppels vallen van het gras en in de verte zie ik dat de paarden worden opgezadeld voor het dagelijkse ritje van de kleine prinses. Ik waan me in een andere wereld……een sprookjesland’.  

 

En dan gaat deze mystieke reis verder en sta ik bij zonsondergang voor het meest zuiverste witte marmer, prachtig met halfedelstenen versierde gebouw, het mooiste gebouw dat ik ooit gezien heb.

De Taj Mahal. Adembenemend mooi.

 

 

 

6 tips for India first-timers

  • Boek je reis bij heritagetravel.nl een absolute aanrader!!
  • Doe al je gouden sieraden om, dat is in India een teken dat je getrouwd bent.
  • ‘Delhi Belly’? Ik was er best bang voor en heb twee weken voor mijn reis dagelijks oreganoolie capsules ingenomen tot ik weer thuis was. Ik heb nergens last van gehad.
  • Neem je favoriete jurk of blouse mee, op iedere straathoek kun je deze heel goed na laten maken.
  • Blote benen is geen optie. Met een lange jurk of dunne kaftan, kun je alle kanten op.
  • Neem een Colour&Spice 7Day miniset mee, de luchtvervuiling in Delhi is een aanslag op je huid. Met de kleine verpakking bescherm en verzorg je drie weken lang je huid optimaal.

Jewelry is like the perfect spice

Ik viel als een blok voor de kleuren, de geuren, het straatleven en de mensen van dit bijzondere land en raakte geïnspireerd door de meest prachtige juwelen van goud, diamanten en edelstenen. De magie van Rajasthan vind je terug in mijn kleine collectie antieke, vintage gouden ringen, waarmee je iedere outfit meer ‘spice’ geeft.

Privacy Verklaring

You have Successfully Subscribed!

Share This