Poppetjes in plaats van woorden
Het overvalt me, terwijl ik deze blog schijf voel ik een stroom van geluk door mijn buik heen komen. Ik ben iets aan het doen wat onmogelijk leek. Ik schrijf. Dyslexie, misbruik op de lagere school, een diep gewortelde angst maakte dat ik een soort woordblindheid had ontwikkeld met het hardnekkige gevolg dat ik niet durfde te schrijven. Veertig jaar lang maakte ik poppetjes in plaats van woorden, tekende mindmaps en schreef verhalen in mijn hoofd, maar niet op papier.
Mijn jeugdvriendin Claudia Schoemacher- van Zweden is schrijfster en ze stuurde me dit weekend een foto van ons toen we dertien waren, ze vond deze bij het opruimen. Dezelfde dag zocht ik een liniaal en mijn oog viel op precies dezelfde foto. Toeval of zegen? Ik mailde haar en zei: moet je kijken, bizar toch…heb ik hier gewoon dezelfde foto. Ze vertelde me dat ze een boodschap voor me had doorgekregen. Ik moest een boek schrijven en ontvang daarbij hulp uit een soort van bovennatuurlijk schrijverscollectief. Hoe fijn is dat!

Kosmische kans
Natuurlijk laat ik deze kosmische kans niet aan mijn neus voorbij gaan, ik kan wel wat hulp van boven gebruiken. Toch komt dit alles niet zomaar uit de lucht vallen. Ik ben al een paar jaar bezig om me over mijn schrijfonzekerheid heen te worstelen. Wat me heel erg geholpen heeft is het boek The Artist’s Way dat ruim twintig jaar geleden is ontwikkeld om blokkades bij kunstenaars op te lossen, zodat de creativiteit weer kan stromen.

Dat is de clou
De schrijfster Julia Cameron raadt aan om elke morgen na het opstaan te schrijven. En een van de wekelijkse opdrachten is het kunstenaarsafspraakje. Ga ten minste een keer in de week iets doen, buiten de deur ergens waar je nog nooit was, en alleen, dat is de clou, en ga daar schrijven of schrijf er later over. Doe of je je innerlijke kunstenares mee uit neemt, verwen haar een beetje. De eerste keer was voor mij zwaar ongemakkelijk maar het heeft me uiteindelijk hier gebracht. Schrijvend aan mijn boek met een lijntje naar mijn schrijfengel.

PS:  heb je ook het verlangen om te schrijven en kost het je moeite?
Doe dan vooral dit:
*Het boek kopen van The Artist Way
*Een professional die je teksten leest en corrigeert: Hetty van Elferen
*Een waanzinnig goeie taaljuf http://www.dutchtraining.nl/
*Doe de schrijfweek met Geert Kimpen & Christine Pannebakker. Het is amazing.
* schrijf je in voor The inner Peace & Outer Beauty week, goed voor jezelf zorgen is de basis van rust en ruimte voelen om nieuwe dingen te gaan doen!

With Love & Grace,

naamnatascha

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Privacy Verklaring

You have Successfully Subscribed!

Share This