De kenmerken van een goede gezichtscrème
Je huid is het contact tussen je innerlijke wereld en de buitenwereld en daarom is het nauwelijks verrassend dat een verstoord huidbeeld zoals droogheid, overmatige productie van vet of een vroegtijdige huidveroudering niet alleen door lichamelijke, maar ook door emotionele disharmonie kan ontstaan. De huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die haar schade toe kunnen brengen. Denk hierbij onder andere aan de zon, hitte, wind, kou en milieuvervuiling. Al deze factoren werken in op de huid en laten zo hun sporen na. Een goede dagverzorging beschermt onze huid. Bovendien kan het helpen om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Alle moisturizers van Colour&Spice zijn bedoeld om balans te brengen op mentaal, spiritueel en fysiek niveau. Denk bijvoorbeeld aan een crème voor de normale, droge, vette of gecombineerde huid. In je 7-daagse miniset zit de Detox moisturizer boordevol antioxidanten: een geweldig product voor vrouwen die in een drukke stad wonen, waar meer luchtvervuiling is en dus veel vrije radicalen die zorgen voor vroege huidveroudering.

Hydratatie
Een moisturizer helpt om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. Rimpels worden mede veroorzaakt door een gebrek aan vocht in de huid. De Colour&Spice dagverzorging bezitten vochtvasthoudende ingrediënten waardoor de balans in de huid wordt hersteld. Je moet wel weten dat hydraterende bestanddelen een tijdelijk effect hebben. Ze werken echt heel goed, de huid ziet er instant gladder en glanzender uit maar zodra de crème wordt verwijderd, zal de werking hiervan verdwijnen. Op zich is hier niks mis mee maar het is natuurlijk wel zo fijn om te weten dat je crème ook werkstoffen bevat die effect hebben op langere termijn.

Bescherming tegen UV-Straling
UV-stralen zijn mede de oorzaak van het verouderen van de huid. De straling zorgt samen met milieuverontreiniging voor radicalen. De enzymen die hieruit voortkomen, zijn schadelijk voor onze huidcellen. Je kunt je huid beschermen door een crème met een UV-filter te gebruiken. Wanneer een crème een UV-filter heeft staat dit op de verpakking aangegeven. Ik ben persoonlijk zeker voor bescherming van de huid tegen de zon, maar we hebben ook zon nodig voor de aanmaak van vitamine D. Dus wanneer de donkere dagen zoals nu zijn aangebroken, je volledig aangekleed bent en je al weinig daglicht ziet, zou ik de UV-filter achterwege laten. Sterker nog, ik adviseer om vitamine D als supplement in te nemen in de winterperiode en het liefst twintig minuten onbeschermd zonlicht te pakken. Daarbij is het handig om te weten dat na het aanbrengen van een UV-filter de werking elk uur zal verminderen. Dus als een moisturizer ‘s morgens heel vroeg is aangebracht, dan zal deze ‘s middags als niet veel meer voor je doen. De moisturizers van Colour&Spice bevatten een natuurlijke UV-filter die van nature al aanwezig is in de verwerkte oliën. Deze zullen niet veel hoger zijn dan SPF5. Persoonlijk hecht ik weinig waarde aan de UV-filters in dagcrèmes omdat de werking door de dag heen dus snel vermindert en we meestal als vrouw toch een foundation dragen. Daarmee word ik zelf enthousiaster van een goede foundation met een SPF15.

Heb je wel echt een gezichtscrème  nodig?
Iedere huid vertoont op een gegeven moment tekenen van veroudering, daar is niet aan te ontkomen. Dit is mede genetisch bepaald, de huidcellen raken hun activiteit kwijt en ondergaan slijtage. Daarnaast wordt de huid droger omdat het functioneren van talg- en zweetklieren verandert. Huidcellen sterven na verloop van tijd en worden vervangen door kopieën van de oude cellen. Desondanks neemt de aanmaak van nieuwe huidcellen af als we ouder worden. Noodzaak is dan ook om de huidcellen te stimuleren, waardoor ze actiever blijven. Dit kan bijvoorbeeld met een dagverzorging die de juiste werkstoffen bevat in combinatie met bijvoorbeeld een zelfmassage. Een zelfmassage hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wij hebben deze voor je uitgewerkt in deze productbeschrijving, die je hier kunt downloaden. Je huid stevig kneden en vervolgens naar buiten toe uitstrijken, twee minuten lang, heeft al een stimulerende werking op de huid. De doorbloeding van de huid zorgt voor aanvoer van energie gevende voedingsstoffen van de crème en/of eventueel serum en voor afvoer van afvalstoffen.

With Love & Grace

naamnatascha

Privacy Verklaring

You have Successfully Subscribed!

Share This