Met de naderende vakantieperiode is dit een veelgestelde vraag. Als je veel in de zon zit, is het natuurlijk verstandig om je huid goed te beschermen. Geen enkel zonnebrandmiddel kan je een volledige bescherming bieden. Helaas bevatten de reguliere zonnebrandcrèmes vaak een hoge dosis belastende stoffen. De natuurlijke variant is wat mij betreft ook geen optie, omdat ik nog geen goed alternatief heb kunnen vinden. Het smeert niet en slaat wit uit, vaak krijgen mensen er ook uitslag van. In mijn producten zit een hoog gehalte aan ingrediënten die een natuurlijke bescherming hebben tegen de zon. Volgens o.a. Anthony J. O’Lenick, auteur van Oils of Nature, heeft frambozenzaadolie een beschermingsfactor van 28-50 en annato-olie factor 38-40.

De olie die geëxtraheerd wordt van de annatto-zaden is zeer rijk aan beta-caroteen. Dit beschermt ons tegen UV-straling van de zon. Daarbij stimuleert het de aanmaak van melanine die verantwoordelijk is voor het donkerder kleuren van onze huid, wat ons een aantrekkelijke en gezonde glow geeft.

Schermafbeelding 2016-07-09 om 21.00.49

Holistic Beauty Specialist Edyta Zielinska in de tuin van House of Green heeft een mooie gezond goudbruine kleur gekregen met de Uplifting Moisturizer met annato-olie 

Dit is mijn eigen zomer ritueel:

Ochtend

Awakening Face Wash

Uplifting Serum

Uplifting Moiturizer (Anatto-olie zorgt ook voor een intense mooie kleur bruin)

Super Stick Solaire SPF 30 van Sisley voor neus en oogleden

Het is belangrijk de huid langzaam aan de zon te laten wennen.  Ik ga eerst een kwartier of half uur in de zon en draag altijd een hoed. Natuurlijk vermijd ik de middagzon. Ik heb altijd de Beauty Mantra Lotion in mijn tas. De herstellende werking van de Wierook en de magnesium zorgen ervoor dat je huid minder snel uitdroogt en de spray geeft direct een fris en hyraterend gevoel.

Avond

The Goodnight Cleanser om je gezicht op een intensieve, zachte manier te reinigen.

Beauty Mantra Lotion, die je goed in je huid masseert voor diep herstel.

Wild Flower Mask om de huid te voeden en tot rust te brengen.

Extra 

Extra verzorging is super zinvol om je huid mooi te houden in de zomer.

Healing Oil

Het is superbelangrijk om de vetten in je huid te behouden, omdat een tekort hieraan je huid sneller doet verouderen en kleine lijntjes zichtbaarder worden. Door de verjongende werking van wilde blauwe bes in combinatie met gemberolie, druivenbladextract, calendula en avocado-olie die rijk is aan de vetten omega 3 maar vooral omega 6 en omega 9,  ontspant je huid, waardoor hij zachter wordt.

En nu maar hopen dat de zon zich steeds meer laat zien. Op naar die heerlijke zonnige dagen en zwoele zomeravonden!

xoxo, Natascha

Privacy Verklaring

You have Successfully Subscribed!

Share This