De Hortus Botanicus in Amsterdam

De zon schijnt vandaag en nadat ik een paar uur achter de computer heb gezeten is het de hoogste tijd om even de deur uit te gaan. Ik ga naar de Hortus, een oase van rust in de drukke stad.
De Hortus Botanicus in Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld.
In de tuin groeien maar liefst 4.000 soorten planten uit alle windstreken. Na de pestepidemie richtte het Amsterdamse stadsbestuur in 1638 de Hortus Medicus op, een medicinale kruidentuin. Artsen en apothekers bekwaamden zich hier in de kruidenleer. Kruiden waren toen de belangrijkste bron van medicijnen. In de 17e en 18e eeuw brachten de VOC-schepen exotische sier- en specerijenplanten naar de Hortus.

Een heerlijk boek

Eén van mijn lievelingsboeken, Het hart van alle dingen geschreven door Elisabeth Gilbert is een historische roman die het leven beschrijft van Alma, een getalenteerde botanist. Het verhaal speelt in de 19e eeuw en biedt je een prachtig beeld van de ontwikkeling van botanische kennis zonder je te vervelen met biologische feitjes. Het is een heerlijk boek voor de zomervakantie en omdat de Hortus er ook in voorkomt, is het dubbel zo leuk om ook hier een bezoekje te brengen.

Je huid extra beschermen
Helaas kun je bij de Hortus geen kruidengeneesmiddelen meer kopen maar wel planten bewonderen, lekker lezen in de prachtige tuin of de mooiste vlinders bekijken.
En als je dan geniet van de zon, vergeet dan niet om je huid extra te beschermen bijvoorbeeld met het Uplifting Serum en de Uplifting Moisturizer.
Deze producten zitten bomvol met extract van Buddleja Davidii (vlinderstruik), een plant die je ook in de Hortus kunt vinden en traditioneel gebruikt wordt voor wondheling. De stamcellen van deze plant geven een hoge bescherming tegen photo-aging (schade die wordt toegebracht aan de huid bij langdurige blootstelling aan ultraviolette straling). Het merendeel van de huidveranderingen die zich voordoen als we ouder worden, worden versneld door blootstelling aan de zon. Voorbeelden zijn: hyperpigmentatie, rimpels, slechte elasticiteit, gebroken bloedvaten en een leerachtige huid. De stamcellen uit de Buddleja Davidii geven je huid bescherming en hydrateren de huid optimaal.

5 Tips om je huid mooi te houden in de zon:
1. Vermijd de middagzon.
2. Gebruik UV protectie zoals een crème met natuurlijke bescherming en kleding.
3. Verzorg je huid extra goed na een dagje zon, met het Wild Flower Mask of de Healing Oil.
4. Boek een Colour&Spice treatment om je huid preventief beter te beschermen tegen schadelijke zonnestralen.
5. Draag altijd een zonnehoed

With Love & Grace

naamnatascha

Privacy Verklaring

You have Successfully Subscribed!

Share This