Een natuurlijk systeem
Tot voor kort was mijn overtuiging: geen nachtcrème. Je huid moet ‘s nachts haar afvalstoffen kwijt en ik vond het onlogisch om dit natuurlijke systeem te belemmeren door de huid te belasten met een laag crème. Vandaar dat ik altijd gekozen heb voor een vetvrije nachtverzorging, de Beauty Mantra Lotion. Maar….
Mijn idee daarover begint nu te wankelen.
Mijn lieve vriendin Sylvia belde mij een tijdje geleden op en vroeg of ik nog een  nachtcrème voor haar wilde meenemen. “Ik heb helemaal geen nachtcrème”, zei ik. “Ja, dat weet ik, maar wij gebruiken jouw masker als nachtcrème.” Oeps! Zij, haar man en haar twee kinderen bleken iedere avond het Wild Flower Mask voor het slapen gaan op te brengen en het werkte heel erg goed, vertelde ze me. Pukkeltjes, vlekjes, eczeem en droogterimpeltjes verdwenen en iedereen was blij. Behalve ik. Terwijl ik mijn cliënten jaren lang op het hart gedrukt heb om geen nachtcrème te gebruiken, begon mijn idee daarover nu te wankelen.
Dit masker was bedoeld als ehuh… masker maar als het zo goed werkte in de nacht, was het dan wel handig om daar zo stellig aan vast te houden?

Evenwicht
Ik ben gaan experimenteren en kwam er vrij snel achter dat de meest effectieve nachtverzorging bestaat uit 3 x per week het Wild Flower masker en de overige dagen de vetvrije Beauty Mantra Lotion.
De afwisseling 1x nachtcrème en de volgende dag de vetvrije lotion lijkt de huid mega goed te doen. Een mooi evenwicht tussen verwend worden en zuiveren maakt dat je huid superzacht en schoon oogt.

Het Wild Flower masker heeft een hoog gehalte aan Kaolin. Deze klei werkt absorberend en trekt gifstoffen en oneffenheden uit de huid, is rijk aan mineralen, ijzer, magnesium, calcium, sodium en zink. Wilde blauwe bes, gemberolie, advocado-olie, jojoba-olie, abrikozenpitolie en Centella asiatica geven je huid extra voeding.

Zelf experimenteren?
Je huid laat zich niet zomaar in een hokje stoppen. Zo heeft je huid op verschillende dagen, seizoenen en levensfasen behoefte aan een aangepaste verzorging.
Je kunt het beste zelf gaan experimenteren met wat voor jou het beste werkt. Voor mijzelf en veel van mijn cliënten blijkt deze afwisselende nachtverzorging het ultieme resultaat te geven. Het kan ook zo zijn dat je rond je menstruatie het masker vaker wilt gebruiken, omdat het ontstekingen kalmeert.

Ben je benieuwd of dit ook voor jouw huid werkt? Wil je het zelf uitproberen? Bestel hier je  7Day Miniset

With Love & Grace,

naamnatascha

 

Privacy Verklaring

You have Successfully Subscribed!

Share This